Kenza är Sveriges största bloggare. 2017 gifte hon sig med sitt livs kärlek Aleks Subosic. Temat på bröllopet var förtrollad trädgård och de gifte sig på Rånäs Slott som ligger cirka en timme från Stockholm, där paret bor.

 

Hur mycket kostade Kenzas bröllop?

Till skillnad från Isabella Löwengrip har Kenza inte sammanställt sina kostnader för bröllopet. Isabella har en förkärlek till pengar och ekonomi och det är något som hon gärna diskuterar till skillnad från Kenza som är lite mer privat på den delen. Dock finns det siffror från Rånäs slott på deras bröllopspaket. I paketet ingår middag, fest, vigsel, brudskål, övernattning för brudparet och brunch dagen efter. Priset för detta paket är 1 600 kronor per person. Vill man att övriga gäster också ska sova kvar kostar det 1 000 kronor extra per person.

Det minsta antalet gäster man tillåts att ha, eller åtminstone betala för, är 75 gäster. Med ett bröllop på 75 gäster blir notan på 195 000 kronor. För att gifta sig utomhus – vilket Kenza och Aleks gjorde så kostar det 5 000 kronor extra. Vin till maten kostar 500 kronor per person och bröllopssviten på Rånäs Slott kostar 2 500 kronor. Totalt blir detta 239 500 kronor, men det är inte i närheten av hela kostnaden för bröllopet. I övrigt tillkommer blommor, ringar, bröllopstårta, klänningar till bruden och brudtärnorna, frack, fotograf, transport och övriga kostnader som ett bröllop har. Kenzas och Alex bröllop värderas till att ha kostat cirka en halv miljon kronor, men detta är bara spekulationer.

 

Kenzas brudklänning – en dröm av Ida Sjöstedt

Kenza valde den svenska designern Ida Sjöstedt när det kom till att skapa hennes brudklänning. Klänningen var en vit dröm som var spetsklädd. Klänningen hade långa ärmar i tunn spets och ett kortare släp. Det var en riktigt vacker och elegant klänning. Prislappen på klänningen är okänd, men vad man vet är att priset för att få en bröllopsklänning designad av Ida Sjöstedt startar på 17 000 kronor. Kenzas klänning är absolut inte någon standardklänning och kostade säkerligen mer än så.

 

blommor

 

Mycket blommor och stora arrangemang

Bröllopet på Rånäs Slott mellan Kenza och Aleks hade temat förtrollad trädgård. Detta innebar blommor i oändliga mängder. Det fanns flertalet fotovänliga blomväggar och stora valv som var beklädda med ljusrosa, stora blommor blandat med grönska. Det var även andra blomsterdekorationer runt om på platsen och på varje bord stod en stor och vacker blombukett. På grusvägen ut från vigseln var det ett lager längst kanten med ljusrosa blomblad. Till och med bröllopstårtan var dekorerad med de vackra blommorna.

Kenza har själv sagt att blommor var en av de sakerna som de spenderade mest pengar på och att hon är glad för det. Enligt Kenza och Alek hade inte bröllopet varit detsamma utan blommorna. Blommorna var det som skapade hela den magiska platsen – förutom deras kärlek och de vänner och familj som var där.