Musik är en viktig del av alla stora event, inte minst bröllop. Det förstärker sinnena som upplevs i stunden och hjälper även minnet på traven. När man hör samma låt i efterhand så kommer man kunna tänka tillbaka på stunden och nästan uppleva den igen. Speciellt om man kollar tillbaka på bilder samtidigt som musiken spelas.

 

Klassisk ingångsmusik till bröllop

Det finns en klassisk låt som brukar spelas när bruden kommer ingåendes i kyrkan. Den spela på orgeln i kyrkan och är en pampig låt som har använts under lång tid. Låten heter Mendelssohn’s Wedding March. Det är den klassiska låten som spelas när bruden förs ned altaret av sin far och lämnas över till brudgummen. Detta är dock en omtvistad tradition som syftar på att kvinnan överlämnas från en mans ägo till en annan mans ägo.

 

ingångsmusik bröllop

 

Modern och alternativ ingångsmusik till bröllop

Den klassiska Wedding Marchen kan många inte identifiera sig med. Det är en väldigt pampig och högtidlig låt som många inte känner passar in i sitt liv. Det finns många andra ingångsmusiker också. Det finns många som är lite gladare i tonerna och inte lika präktiga, men ändå kyrkliga.

Man kan även välja musik helt själv. Du kan till och med spela Britney Spears om du så skulle vilja. Detta är dock högst ovanligt då de flesta vill ha ett högtidligt bröllop, men det är för att bevisa att ni som brudpar väljer musiken helt själva.

 

Utgångsmusik på bröllop

Utgångsmusiken brukar vanligen vara något lite gladare och mer avslappnat än ingångsmusiken. När man går in i kyrkan är det högtidligt och spänt – vad kommer hända framme vid altaret? Men när man går ut är det klart. Spänningarna har släppt, man är man och hustru och vill fira. Många väljer att nästan dansa eller hoppa ut från kyrkan. Brudparet går längst altaret och vinkar och gästerna grattar. Det är en helt annan stämning än på ingången och musiken bör vara därefter.