Schyssta ting!

Vedpannor en het inredningsdetalj


skrivet den 28 jan av Admin, klockan:13:49

En öppen eldstad är högaktuell i höstens inredning. Det är den lantliga trenden, vurmen för stilla torpliv och timade fjällstugor, långt ifrån stadens stress och slammer, som sätter vedpannan i inredningsfokus. Det blir också allt vanligare att ved i olika formar syns i inredningen, även om man inte har någon eldstad. En snygg vedförvaring tillför något rustikt och hemtrevligt till rummet. Ett tipp kan vara att trava veden längst ner i bokhyllan. Just ved syns även på tapeter och tyger i höst.

Vedeldning är så mycket mer än bara en värmekälla. Det finns något romantiskt och gemytligt över att samlas kring en knastrande brasa. Därför kan det kanske vara lite svårt att tänka på något så torrt och tråkigt som ekonomi och effektivitet när det gäller vedeldning. Det är ändå nog så viktigt, särskilt om man använder vedpannan eller braskaminen som huvudsaklig värmekälla. Men också för dig som gärna tänder en brasa på kvällskvisten i syfte att höja både stämningen och värmen, är det viktigt med god eldningsekonomi. 

 

 
 

Vilken vedpanna ska man välja?

Det finns många olika typer av vedpannor och det kan därför vara svårt att välja. Ett tipps är att rådgöra med en handlare om vilken produkt som passar bäst för just dina behov. När det gäller säkerhetsregler så prata alltid med en skorstensmästare.
 
  

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5