Schyssta ting!

Resa till Stockholm


skrivet den 19 sep av Admin, klockan:12:10

Då var det dags att resa till Stockholm igen. Frågan är bara hur man bäst tar sig dit. När allt fungerar så gillar jag verkligen att åka tåg. Det tar några timmar men man sitter bekvämt, behöver inte checka in och man kan gå av tåget i central Stockholm. Men det är när allt fungerar, förseningar, inställda tåg och att bli sittande in någon liten småstad jag knappt visste fanns i väntan på en buss som ska ta en sista biten eftersom tåget krånglar gör mig allt mer tveksam till att åka tåg.

Nästa alternativ är att flyga. Jag har sökt efter billiga flygbiljetter till Stockholm och det kan till och med bli billigare än att åka tåg. Det är dessutom snabbare, särskilt om man inte har någon väska att checka in och tar tåget från Arlanda till Stockholm. Tyvärr tillkommer kostnaden att ta sig till och från flygplatsen och ev. även parkeringskostnaden om jag väljer att köra själv. Men fördelen med flyg är fler val på avgångar, kortare restid och enligt min erfarenhet mindre risk för strul än med tåget.

Slutligen så skulle jag kunna köra bil. Då kommer jag från dörr till dörr och kan åka precis när jag vill. Men tyvärr är det ju varken billigt med bensin eller parkering i Stockholm och risken att fastna i en massa trafikstockningar är nog till och med större än risken att tåget krånglar. Sedan blir jag rätt trött av att köra långt och det är ju bättre att vara pigg och utvilad när man kommer fram. Det blir nog flyg i alla fall.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5